Zmrazené houby Očištěné nakrájené houby je třeba před zmražením tepelně upravit : a) Předvařit - blanšírovat. Očištěné a tvrdé houby nakrájíme na kostičky nebo plátky (lišky necháme celé) a vložíme je do hrnce s osolenou vodou (na 1l vody jedna kávová lžička soli). V průběhu varu vytvořenou pěnu odstraňujeme. Houby propláchneme pod studenou vodou a necháme zcela vychladnout. b) b) Obdělat ve vlastní šťávě. Houby vložíme do pánve/hrnce (nejlépe teflonového), přidáme špetku soli a dusíme ve vlastní šťávě. V případě potřeby podlijeme trochou vody. Před vkládáním do PE sáčku necháme zcela vychladnout! Vkládáme do PE sáčku, dobře uzavřeme a co nejrychleji zmrazíme na -18 oC. Spotřebujte do: 1 týdne při -6°C, do 1 měsíce při -12°C, do 12 měsíců při -18°C, Použití: Před zpracováním houby nerozmrazujte. Po rozmrazení znovu nezmrazujte.
|