Houbový Kuba Rozpočet pro 4 osoby: 200g ječných krup/krupek, sůl, majoránka, zelená petrželka, na špičku nože mletého kmínu, 2 stroužky česneku, na špičku nože tlučeného pepře, 2 polévkové lžíce vepřového nebo husího sádla, 50 g sušených hub, 80g másla Postup: Sušené houby i kroupy (zvláště) necháme min. 2 hodiny namočené ve studené vodě. Kroupy scedíme a ve slané vodě s kmínem uvaříme do měkka (po uvaření kroupy rychle propláchneme studenou vodou). Česnek utřeme se solí, pepřem, majoránkou a zamícháme se sádlem do krup. Zvláště uvařené suché houby (20min) posekáme na cca 1,5 cm kousky a zamícháme do krup. Takto promíchané houby dáme do vymazaného pekáče sádlem, poklademe nakrájeným máslem a v troubě upečeme (pečeme cca 25 min). Dochutíme dle potřeby. Talíř můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.
|