Dobrehouby.cz
E-shop na sušené houby, lanýže a potravinové doplňky z hub.

                       Recepty z Korálovce ježatého

                                    

                                      Korálovec jako steak

2 plodnice korálovce, sůl, 3 lžíce olivového oleje, steakové koření.

Pevnou kulatou plodnici korálovce nakrájíme na plátky o síle 15 mm. Každý plátek osolíme a posypeme steakovým kořením. Smažíme na oleji z obou stran, abychom dosáhli světle hnědé barvy plátků.

 

                                       Zapékaný korálovec

250 g korálovce nakrájeného na plátky, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 1 cibule střední velikosti jemně nasekaná, 1 lžička olivového oleje, 150 ml mléka, 2 lžičky hladké mouky, 1/2 lžičky mletého hořčičného semínka, 3 vejce, pepř, sůl.

Houby dusíme na cibuli na směsi másla a oleje do změknutí. Na dno zapékací misky nasypeme strouhaný sýr a na něj navrstvíme houbovou směs, opepříme a osolíme. V mléce rozmícháme mouku, vejce a hořčičné semínko a nalijeme na vrstvu houbové směsi. Pečeme při 220 °C po dobu 45 minut. Podáváme s rýží.         

 

                                       Korálovec na másle

200 g plodnic korálovce, 25 g másla, sůl, pepř, zelená petrželka.

Plodnice nakrájíme na tenké plátky nebo kostičky a restujeme asi 5 minut na rozehřátém másle ze všech stran. Okořeníme a na talíři posypeme sekanou petrželkou. Obložíme salátem z čerstvé zeleniny a podáváme s bagetou.                          

 

 

PODĚLTE SE S NÁMI O VAŠE OSVĚDČENÉ RECEPTY!

Vložit recept ZDE .