Recepty z Rosolovky Stříbrné houby s vejci 50 g rosolovky, 2 lžíce sádla, 5 vajec, 1 lžička Vegety, 2 lžíce portského vína, 100 g čerstvé okurky, sůl, špetka bílého pepře. Čerstvé nebo zregenerované rosolovky nakrájíme na menší kousky a vložíme na pánev do rozehřátého sádla. Krátce osmahneme, přidáme rozšlehaná vejce s Vegetou, solí a pepřem. Na mírném ohni usmažíme omeletu, na okrajích pánve ji zalijeme vínem, přeložíme, přendáme na teplou mísu a ozdobíme okurkou nakrájenou na tenké nudličky. Nepravé ústřice 300 g rosolovky, 2 citrony, sůl, led, chléb, máslo. Plodnice krátce povaříme ve slané vodě. Ihned je vyjmeme na sítko a necháme okapat a vychladit. Drobně je nasekáme. Podáváme na kostkách ledu pokapané citronovou šťávou. Jsou vynikajícím předkrmem s tenkými krajíčky chlebů s jemně potřeným povrchem máslem. Vepřové maso se stříbrnými houbami 400 g libového vepřového masa (z kýty), 1 vejce, 3 lžičky máčeného škrobu, 50 g rosolovek, 50 g pórku, 2 lžíce oleje nebo sádla, 1 lžíce portského vína, 1 lžička cukru, půl lžičky glutasolu, hrneček masového vývaru, sůl a petrželka. Sušené rosolovky asi na hodinu před přípravou pokrmu dáme do sklenice a zalijeme horkou vodou k regenaraci. Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, smícháme se solí, vejcem a máčeným škrobem. Necháme odležet. Na pánvi rozpálíme tuk, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme asi 1 minutu. Přidáme nákrajené zregenerované rosolovky, pórek nakrájený na kolečka, dobře promícháme a zmírníme teplotu. Přidáme víno, cukr, glutasol, sůl a masový vývar a stále mícháme. Podáváme s dušenou rýží na teplém talíři. Zdobíme zelenou natí. PODĚLTE SE S NÁMI O VAŠE OSVĚDČENÉ RECEPTY! Vložit recept ZDE .
|