Dobrehouby.cz
E-shop na sušené houby, lanýže a potravinové doplňky z hub.

                         Recepty z Matsu-take (čirůvka krokodýlí)

 

                              Polévka s haluškami z Matsu-take

1 hrst sušených hub matsu-take, 100 g kořenové zeleniny, 100 g hrubé mouky, 1 vejce, 30 g másla, 1 kostka masoxu, mletý pepř, kmín, zelená petželová nať, sůl, kmín.

Plátky hub uvaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme. Přidáme vejce, mouku, mletý pepř a sůl, vše spojíme a řádně prohněteme. Nadrobno nakrájenou zeleninu uvaříme s masoxem s troškou kmínu ve slané vodě. Zavaříme do polévky halušky, které vykrajujeme lžičkou z připraveného těsta. Hotovou polévku dochutíme pokrájenou petželovou natí.

 

                                       Krůtí závitky s čirůvkou

500 g libového masa, 2 vejce, 100 g čirůvek, 1 kyselá okurka, 1 čerstvá paprika, 10 g oleje, sůl.

Krůtí prsa nakrájíme na slabé plátky, jemně naklepeme, nasolíme a necháme uležet. Na pánvičce usmažíme 1 - 2 vajíčka. Plodnice hub nakrájíme na kostičky, smícháme s vajíčky a naklademe tuo směs na připravené plátky krůtího masa. K této směsi přidáme ještě nudličku okurky a papriky. Plátky svineme jako závitky a upevníme párátky. Takto vzniklé závitky smažíme pomalu po obou stranách na oleji. Podáváme s bramborovou kaší, hranolky a tatarskou omáčkou.

 

                                    Pivní houbové řízky z čirůvky

200 g čirůvky matsu-take, 1 vejce, sůl, 8 lžic piva, 80 g hladké mouky, olej.

Kloubouky hub nakrájíme na silnější plátky. Z vejce, piva a mouky připravíme těstíčko, osolíme je a namáčíme v něm čirůvky. Okamžitě je smažíme na rozpáleném oleji. Řízky podáváme s bramborem, americkými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

 

                                          Matsu-take v alobalu

10 velkých klobouků čirůvek matsu-take, 80 g tvrdého sýru, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 10 plátků slaniny, petrželka, sůl.

Klobouky čirůvek matsu-take nasucho očistíme. Do rozšlehaného vejce vmícháme nastrouhaný sýr, česnek utřený se solí a nasekanou petrželku. Klobouky hub rozřízneme na polovinu, naplníme je připravenou směsí a obalíme slaninou. Každý klobouk pak zabalíme do alobalu, který jsme vytřeli máslem. Pečeme v horkém popelu, můžeme také v troubě nebo na elektrickém grilu. Podáváme s pečenými brambory ve slupce. Sypeme zelenými natěmi.

 

 

PODĚLTE SE S NÁMI O VAŠE OSVĚDČENÉ RECEPTY!

Vložit recept ZDE.